Taxi Amsterdam

Home Taxi Amsterdam

Heb je een taxi in Amsterdam nodig? Regel je taxi lekker makkelijk en snel bij Staxi! Bij ons zit je goed voor een veilige rit zonder dat het je een rib uit je lijf kost. En met onze vaste tarieven hoef je nooit meer te gissen hoeveel je taxi in Amsterdam gaat kosten. Fixed price, no surprise!

 • Vaste prijs voor je taxi

  Bestel een taxi voor een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.
 • Veilig van deur tot deur

  De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.
 • Vriendelijke chauffeurs

  Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

Als je een taxi bij Staxi boekt, zie je meteen de vaste prijs. Er komen geen extra kosten bij, dus geen onaangename financiële verrassingen bij aankomst. Onze chauffeurs zorgen voor een veilige rit naar je bestemming voor de afgesproken prijs. Bereken vrijblijvend hoeveel jouw taxi kost in ons online bestelformulier.

Hoe bestel je een taxi in Amsterdam?

Een taxi bestellen in Amsterdam kan op verschillende manieren:

 1. Gebruik het bestelformulier op deze website;
 2. Download de gratis Staxi App en bestel een taxi met de app;
 3. Bestel je taxi telefonisch, we helpen je graag op weg;
 4. Stuur een bericht naar de Staxi centrale en bestel een taxi via WhatsApp.

Afbeelding bij Taxi Amsterdam - Foto van een taxidaklichtvan Staxi met drie rode andreaskruizen.

Voor groepsreizen tot maximaal 7 personen is er de mogelijkheid om een taxibusje te reserveren. Efficiënt, gemakkelijk en gezellig!

Wat kost een taxi in Amsterdam?

Wil je de kosten voor een taxi in Amsterdam berekenen? Dat heb je zo gedaan met het boekingsformulier of de Staxi App. Wanneer je een taxi aanhoudt op straat of op een standplaats instapt, weet je nooit precies hoeveel je taxi zal kosten. De chauffeur is wettelijk verplicht zijn taxameter aan te zetten die de ritprijs berekent op basis van een starttarief, het aantal kilometers en de tijd dat je in de taxi zit. Kom je in een file terecht of is er een omleiding? Dan loopt de meter gewoon door!

Bij Staxi werkt dat anders. Wanneer je je taxi bij ons bestelt, krijg je vooraf een vaste prijs. Daar komen geen extra kosten meer bij en onze vaste tarieven zijn altijd per taxi en niet per persoon. Zelfs als de chauffeur ineens maar 30 km/h mag rijden, betaal je nog steeds de vooraf overeengekomen prijs. Dat is een fijne gedachte, toch?

Dag en nacht taxiservice

We hebben dag en nacht chauffeurs beschikbaar. Het maakt dus niet uit voor welk tijdstip je vervoer nodig hebt. Wij rijden door als het OV stopt!

Voor alle vroege vogels die hun nestje wat eerder moeten verlaten, staan wij paraat om jou veilig en snel naar je bestemming te brengen. En voor onze late uilen hebben wij natuurlijk ook een taxi klaar staan om jou op je bestemming te krijgen.

Reserveer jouw taxi eenvoudig en snel online of via de gratis Staxi App.

Betrouwbare taxicentrale Amsterdam

Wanneer je bij Staxi een taxi bestelt, kun je ervan op aan dat je keurig op tijd wordt opgehaald door een professionele taxichauffeur in een nette taxi. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, dus neem ons woord niet voor waarheid, maar ervaar de zeer goede Staxi Service zelf!

Van Oost naar West, van Noord naar Zuid, naar Schiphol of Den Haag, het maakt ons niet uit! Ook binnen de stadsdelen in Amsterdam zoals Osdorp, Slotervaart, Watergraafsmeer en de Aker kunnen we een taxi leveren. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat je op tijd wordt opgehaald en veilig aankomt op je bestemming.

Taxi naar Schiphol

Heb je een taxi van Amsterdam naar Schiphol nodig? Reserveer je taxi voor een vaste prijs bij Staxi. De chauffeur haalt je op tijd op en zet je af bij de juiste vertrekhal. Wanneer je je taxi ook vooraf betaalt met bijvoorbeeld iDeal of PayPal, heb je daar geen omkijken meer naar en kan je reis zorgeloos beginnen.

Ook voor de retourrit van Schiphol naar Amsterdam kun je een Staxi inschakelen. Onze collega’s op de taxicentrale houden aan de hand van je vluchtnummer in de gaten hoe laat je landt, zodat de taxi klaar staat wanneer jij al je koffers hebt verzameld en klaar bent om te vertrekken. De taxichauffeur wacht je op bij het Staxi Pickup Point.

Taxi App Amsterdam

Als je graag je taxi in Amsterdam wil bestellen met een taxi app, download dan de Staxi App! Heb je direct een taxi nodig of wil je voor later reserveren? Met onze bestel-app kan het allemaal.

Taxi app

Met de Staxi App kun je 24/7 een taxi bestellen. Je ziet de chauffeur aan komen rijden op de kaart en ziet daarbij ook het kenteken van de taxi. Bovendien kun je vanuit de app direct contact opnemen met de chauffeur. Zo weet je altijd dat je bij de juiste chauffeur instapt.

Waar je bij Staxi op kan rekenen

✓ Geen starttarief
✓ Geen meterprijs
✓ Geen nachttoeslag
✓ Geen verborgen kosten

Bij Staxi nemen we alle prijsverwarring weg dankzij onze vaste tarieven. Of je nu te maken krijgt met een omleiding of in de file terechtkomt, je betaalt nooit meer dan de overeengekomen prijs. Maar dat is nog niet alles! Onze professionele chauffeurs, altijd op tijd en met een grote glimlach, zorgen voor een vrolijke en veilige rit in een spik en span taxi.

En wanneer je een taxi boekt, check je gemakkelijk de beschikbaarheid in ons handige bestelformulier. Nooit meer raden of er een taxi voor je klaarstaat! 😄🚖

Betaalmogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren betalen voor je taxi bij Staxi. Gelijk afrekenen bij het boeken is het makkelijkst; je hebt er dan geen omkijken meer naar én je krijgt automatisch een factuur. Het is natuurlijk ook mogelijk om ter plekke in de taxi te betalen. Zonder extra kosten.

Taxi naar bezienswaardigheden in Amsterdam

Onze chauffeurs worden dagelijks ingezet om passagiers naar de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam te brengen. Enkele populaire locaties zijn hierbij natuurlijk musea.

Amsterdam kent een groot aantal prachtige musea die absoluut het bezichtigen waard zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Rijksmuseum. Niet alleen voor toeristen maar ook zeker voor alle inwoners door heel Nederland is het Rijksmuseum een van de meest bezochte musea van Nederland.

Het Rijksmuseum

In het Rijksmuseum bewonder je de mooiste kunstwerken en schilderijen van de bekendste grootmeesters die onze wereld rijk is, of is geweest. Heb je meesterwerken zoals de Nachtwacht of de Staalmeesters weleens in het echt van dichtbij bewonderd? Werken van onder andere Rembrandt en Vermeer? Een absolute must voor iedereen die interesse heeft in historie en kunst.

Madame Tussauds

Wat is een bezoekje aan Amsterdam zonder een rondje door Madame Tussauds? Sta oog in oog met levensechte beelden van wereldberoemde grootheden. Onze chauffeurs brengen je graag naar deze mooie plek toe.

De Wallen / Red Light District

De Wallen, ook wel het Red Light District genoemd, is al vele decennia lang de grootste trekpleister van Amsterdam. Voor zowel toeristen als dagjesshoppers uit eigen land gaat niemand naar huis voordat er een rondje over de wallen is gelopen. Hoewel dit gebied niet meer is wat het vele jaren voorheen was, lopen er jaarlijks nog steeds miljoenen mensen over dit kleine stukje van Amsterdam.

Gerelateerde pagina’s

Staxi reviews

Veelgestelde vragen

Bij Staxi kun je op verschillende manieren jouw taxi in, van of naar Amsterdam bestellen.

 1. Via deze website. Met het online bestelformulier kun je gemakkelijk de prijs berekenen en de taxi boeken.
 2. Met de Staxi App
 3. Door middel van een WhatsApp-bericht
 4. Via de telefoon

Heb je een bijzonder verzoek of wil je een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee!

Wanneer je je taxi bij ons reserveert, krijg je een vaste prijs vooraf. De precieze kosten hangen van een aantal dingen af.

De lengte van de rit

Natuurlijk betaal je meer voor een langere rit. Maar ons tarief per kilometer neemt af naarmate de rij-afstand toeneemt. En dat is uniek, want de meeste taxibedrijven in Amsterdam bieden een metertarief. Elke kilometer kost je dan hetzelfde bedrag. Bij Staxi ben je dus voordeliger uit dan bij andere taxibedrijven. 

Het voertuigtype

Een rit met een personenwagen is goedkoper dan een rit met een taxibusje. Als je je taxi bij ons boekt, is het verschil in kosten tussen een busje en normale taxi kleiner dan wanneer je een taxi aanhoudt op straat of op een taxistandplaats in Amsterdam instapt. Dan rekent de chauffeur namelijk het metertarief en dat is duurder dan onze vaste tarieven.

Vraag en aanbod

Net zoals een vliegticket of hotelovernachting, kan – afhankelijk van vraag en aanbod – dezelfde rit soms duurder of juist goedkoper zijn. Bijvoorbeeld: bij extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel neemt de vraag naar taxivervoer snel toe, waardoor de prijs ook oploopt. Dezelfde rit kan ook een stuk goedkoper zijn, bijvoorbeeld als je op een rustig tijdstip reist. 

Staxi werkt daarom met piek- en daluren. Onze software past de tarieven automatisch aan op basis van vraag en aanbod. Op rustige momenten reis je dus nóg goedkoper met Staxi.

Bereken het tarief voor jouw taxirit eenvoudig met het bestelformulier of via de Staxi App

In Amsterdam hebben we geen minimale reserveringstijd. Je kunt je taxi dus op elk moment bestellen.

Tip! Wanneer je met de Staxi App een taxi boekt, zie je precies waar de chauffeur rijdt en hoe laat hij of zij voor de deur staat.

Bij Staxi kun je voor je taxi betalen op de manier die jij prettig vindt. Omdat wij werken met vaste prijzen, is het mogelijk om vooraf af te rekenen via je vertrouwde betaalomgeving zoals iDeal of PayPal. Natuurlijk kun je ook veilig vooraf betalen met je creditcard.

Betaal je liever ter plekke met aan chauffeur? Dat kan ook! Onze chauffeurs accepteren zowel contante betalingen als pin- en creditcardbetalingen. Uiteraard zonder extra kosten!

Neem een kijkje op de pagina met veelgestelde vragen. Wordt jouw vraag daar niet beantwoord, neem dan contact op met Staxi. We helpen je graag op weg!