Veelgestelde vragen

Home Veelgestelde vragen

Wil je online een taxi reserveren? Dan heb je de volgende gegevens nodig: Het ophaaladres en het bestemmingsadres (beiden mogen ook een bedrijfsnaam zijn of de naam van een luchthaven bijvoorbeeld. Het systeem koppelt automatisch de juiste adresgegevens), de datum en het tijdstip waarop je de taxi nodig hebt, het aantal passagiers en de naam, het telefoonnummer en het e-mailadres van de contactpersoon). Bekijk voor meer informatie de pagina 'Taxi bestellen' of surf gelijk door naar het bestelformulier.

Als je via de app een taxi bestelt, kun je je ophaaladres door de telefoon laten bepalen via de GPS. Natuurlijk kun je ook zelf een adres ingeven of een bedrijfsnaam. Verder voer je ook het bestemmingsadres in, de datum en het tijdstip waarop de taxi nodig is en het aantal passagiers. Meer info vind je op de pagina Taxi bestellen via de Staxi App.

Wil je telefonisch een taxi reserveren? Houd dan de volgende gegevens bij de hand: Het ophaaladres en het bestemmingsadres (beiden mogen ook een bedrijfsnaam zijn of de naam van een luchthaven bijvoorbeeld), de datum en het tijdstip waarop je de taxi nodig hebt, het aantal passagiers en de naam, het mobiele nummer en het e-mailadres van de contactpersoon). Op het mobiele nummer ontvang je na het boeken een SMS met de rit-bevestiging.

Ja, dat kan. Je kunt voor ieder moment een taxi bestellen. Heb je zo snel mogelijk een taxi nodig? Tel dan 15 minuten op bij de huidige tijd, dat is de minimale reserveringstijd. In sommige gebieden is de minimale reserveringstijd langer. Dat zie je vanzelf wanneer je de datum en het tijdstip hebt gekozen.

Heb je je taxi online besteld of met de Staxi App? Dan krijg je automatisch een reserveringsbevestiging via de e-mail. Als je telefonisch of via WhatsApp een taxi hebt gereserveerd, dan krijg je de bevestiging via een SMS.

Dat kan. Als je een taxi van of naar een NS-station nodig hebt, vul dan bij het adres de naam van het station in. Heb je een taxi nodig vanaf een bus-, tram- of metrohalte? Dan is het handiger om de taxi te bestellen met de Staxi App. Zet je locatie aan en de app zoekt er het bijbehorende adres bij. Zet wel even in de opmerkingen dat je bij een ov-halte staat, dan weet de chauffeur waar hij je kan vinden.

Heb je de taxi van tevoren gereserveerd? Dan is de taxi op het gevraagde tijdstip bij je. Heb je een taxi voor zo snel mogelijk besteld? Dan duurt het ongeveer 10 minuten voor de chauffeur er is. Bij abnormale weersomstandigheden, in de nacht, tijdens de spits en buiten de ring A10 kan het iets langer duren voor je taxi arriveert. In de Staxi App kun je precies zien waar je chauffeur is.

Ja, dat kan. Als je je taxi bestelt met de Staxi App, kun je je GPS gebruiken om je locatie te bepalen. Via onze app of het online bestelformulier kun je ook de naam van een bedrijf (hotel, restaurant, luchthaven etc.) ingeven. Het systeem koppelt automatisch het juiste adres.

Ja, dat kan. Vul het online bestelformulier in, dan zie je direct hoe snel wij je van dienst kunnen zijn!

Ja, dat kan. Bestel een taxi met een tussenstop om onderweg een extra adres aan te doen. Kies in het bestelformulier voor tussenstop toevoegen om een extra adres aan de route toe te voegen. Je kunt meerdere tussenstops toevoegen en je krijgt direct te zien wat het kost.

Ja, dat kan. In het bestelformulier kies je bij soort boeking voor "retour" als je direct de terugrit wil inboeken. De prijs die je ziet, is de totaalprijs voor beide ritten.

Dat hangt er vanaf waar we je op moeten halen; op sommige locaties hebben wij meer taxi's beschikbaar dan andere locaties. Gebruik het online bestelformulier om je taxi te bestellen, dan zie je direct hoe snel wij je van dienst kunnen zijn!

Ja, Staxi is een betrouwbaar taxibedrijf. Staxi is een door de gemeente Amsterdam vergunde Toegelaten Taxi Organisatie (TTO). Door Schiphol zijn wij erkend als Geaccepteerde Taxiorganisatie (GTO). Verder is Staxi een TX-gecertificeerde taxicentrale en is ons bedrijf eveneens gecertificeerd volgens de normen van ISO9001:2015.

Meer weten over Staxi? Bezoek de pagina 'Over ons'. 

Ja, dat kan. Geef altijd je vluchtnummer door als je een taxi vanaf Schiphol bestelt. Wij monitoren of je vlucht vertraging heeft of misschien eerder landt. De chauffeur haalt je op bij het Staxi Pickup-punt. Surf door naar de pagina 'Taxi vanaf Schiphol' voor meer informatie.

Heb je een taxi vanaf Schiphol gereserveerd, dan wacht de chauffeur je op bij het Staxi Pickup-punt bij de vertrekhallen. Surf door naar de pagina 'Taxi vanaf Schiphol' voor meer informatie.

Hoeveel je taxi naar Schiphol kost, hangt af van de route. Op de pagina 'Wat kost een taxi naar Schiphol' vind je een aantal voorbeeldtarieven. Bij Staxi krijg je altijd een vaste prijs voor je taxi.

Hoeveel je taxi vanaf Schiphol kost, hangt af van de route. Je kunt de prijs gemakkelijk en vrijblijvend bereken via het bestelformulier. Op de pagina 'Taxi vanaf Schiphol' vind je meer informatie over het ophalen vanaf de luchthaven Schiphol.

Wanneer je je taxi bij ons reserveert, krijg je altijd een vaste prijs vooraf. Hoeveel je taxi precies kost, hangt af van het aantal kilometers dat je reist. Natuurlijk kost een langere rit meer dan een korte rit, maar per kilometer ben je naarmate je verder reist, voordeliger uit. Er komen nooit extra kosten bij. Fixed price, no surprise! Surf door naar de pagina 'Wat kost een taxi' voor meer informatie.

Nee, als je je taxi bij ons hebt besteld, betaal je nooit meer dan de afgesproken prijs. Heb je echter een taxi aangehouden op straat, of ben je bij een standplaats ingestapt, dan rijdt de chauffeur op de meter. Bij een vertraging of omleiding loopt de taxameter door en moet je dus betalen voor de extra reistijd en -afstand. Voorkom dus nare verrassingen en bestel je taxi bij Staxi.

Surf door naar 'Taxi aanhouden of bestellen' voor meer informatie!

Ja, een rit met een normale personenauto is goedkoper dan met een taxibusje. Als je echter de kosten per passagier in ogenschouw neemt, zul je verrast zijn hoe de kosten voor vervoer van deur-tot-deur zich verhouden met de kosten van vervoer van halte-tot-halte met het ov. Lees meer op de pagina 'Wat kost een taxi?'

Bij reserveringen krijg je altijd een vaste prijs vooraf. Ook als je een taxibusje bestelt.

Een taxi die je op straat aanhoudt, rijdt altijd op de meter. De metertarieven vind je op de pagina 'Wat kost een taxi?'

Kom je opeens in een file terecht of is de weg afgesloten en moet je taxi omrijden? Dan kun je een stuk duurder uitkomen dan je had ingepland! Bestel daarom je taxi online en je krijgt een vaste prijs vooraf. Fixed price, no surprise.

Je kunt op verschillende manieren betalen voor je taxi. Via het online reserveringsformulier kun je afrekenen met iDeal, GPay, creditkaart, Bancontact, Giropay en PayPal. Via de Staxi App kun je betalen met creditkaart of iDeal.

Betaal je liever ter plekke in de taxi met contant geld, je bankpas of creditkaart? Op de meeste locaties is dat ook mogelijk. Dat zie je vanzelf in het online bestelformulier. Meer informatie vind je op de pagina 'Betaalmogelijkheden'.

Ja, dat kan. Bestel je taxi online of met de Staxi App en betaal op de manier die jou het beste uitkomt. Meer informatie vind je op de pagina 'Betaalmogelijkheden'.

Ja, dat kan. Deze mogelijkheid bieden wij voor onze zakelijke klanten. Meer informatie over rijden op rekening vind je op de pagina 'Zakelijk vervoer'.

Ja, dat kan, als er minimaal één volwassene meereist. Let er wel op dat een baby wettelijk gezien telt als volwaardig persoon. In een normale taxi mogen maximaal 4 personen meerijden, in een taxibusje maximaal 8 personen.

Kinderzitjes en maxi-cosi's zijn niet verplicht in de taxi. Je kunt daarom het beste de baby op schoot houden tijdens de rit of je eigen zitje meenemen.

Nee, taxi’s hebben hier een ontheffing voor, vastgesteld bij wet. Vind je het toch prettiger als je kind in een kinderzitje vervoerd wordt? Neem dan zelf een zitje mee, de chauffeur plaatst deze graag voor je.

Wij plaatsen alle in de taxi gevonden voorwerpen op de website iLost. Staat het voorwerp dat je verloren bent hier niet bij? Dan hebben wij het helaas niet gevonden.

Heb je een klacht? Vul dan het online klachtenformulier in. Je kunt ook een e-mail sturen als je dat liever wil.

In een normale taxi (sedan) mogen maximaal 4 passagiers mee. Reis je met meer personen? Dan kun je een taxibusje bestellen.

In een taxibusje kunnen maximaal 8 personen meereizen. Een taxibusje bestellen kan online of via de app. Je krijgt vooraf een vaste prijs.

Als je een taxi hebt besteld via de website of onze app, dan rijdt de chauffeur via de snelste route. Wanneer je een taxi neemt vanaf de standplaats of een taxi aanhoudt op straat, dan is de chauffeur verplicht de kortste route te nemen. In een stad als Amsterdam kan dat veel tijd kosten.

Voor ad hoc-bestellingen kunnen wij dit helaas niet garanderen. Bestel je de taxi minimaal een uur van tevoren, dan kun je wel aangeven of je graag een lage of hogere instap wil. Bij een bestelling via de website of app, kun je dat invullen bij het opmerkingenveld. Bestel je telefonisch, geef dan je wensen door aan de telefonist. Wij doen ons best om aan je wensen te voldoen, maar bieden hiervoor geen garantie.

Ja, dat kan. Als je tijdens de rit uit de rolstoel kunt, bestel dan een taxibusje. Je rolstoel kan dan makkelijk mee. Wil je tijdens de rit in de rolstoel blijven zitten? Bestel dan een rolstoeltaxi.

Ja, dat kan. Bestel je rolstoeltaxi online voor een vaste prijs!

Meestal niet, tenzij je fiets in een doos verpakt is. Dan kan hij mee in een taxibusje.

Ja, dat mag mits de hond meereist in een reistas of bench. Een hulphond mag altijd mee in de taxi.

Ja, dat kan, als je dit op tijd doorgeeft bij je reservering. Wij doen ons best om aan je wensen te voldoen maar bieden hiervoor geen garantie.

Heb je de informatie die je zocht niet gevonden? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag op weg.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Laat dit veld leeg als je geen reserveringsnummer hebt.