Wat kost een taxi? - Bereken je vaste ritprijs! | Staxi

Wat kost een taxi?

Ken je dat? Je stapt in een taxi, geeft je bestemming op, de meter loopt en tegen de tijd dat je op je bestemming bent, zijn de kosten veel hoger dan je vooraf verwachtte.

Staxi de vaste prijzen taxi

Bij Staxi kom je nooit voor verrassingen te staan; je krijgt een vaste prijs bij iedere reservering. Dus:

✓ Geen starttarief
✓ Geen meterprijs
✓ Geen wachttarief
✓ Geen verborgen kosten

 

Bovendien rekenen wij geen nachttoeslag of bagagetoeslag. Je hoeft ook niets extra’s te betalen als er meerdere mensen meereizen of als je met je PIN-pas of creditcard wil betalen.

Kosten taxirit berekenen

Fixed price, no surprise! Ook als de weg is opgebroken en de chauffeur neemt een omweg zodat jij zo snel mogelijk op je bestemming bent; de prijs voor je taxi blijft hetzelfde.

Bereken je taxikosten in slechts een paar clicks met het bestelformulier op deze pagina of gebruik de Staxi App. Binnen één minuut weet je precies hoeveel jouw taxi kost.

Staxi taxi vaste prijs

Tarieven zonder reservering

Houd je een taxi aan op straat of stap je in op de standplaats van bijvoorbeeld Schiphol of het Centraal Station? Dan rijdt de chauffeur op de meter en krijg je dus geen vaste prijs. De metertarieven staan op deze pagina vermeld en vind je ook altijd in de taxi zelf.

Anno 2019 zijn de kosten per afgelegde kilometer €2,35. Daar komt dan nog het instaptarief bij en het tarief per minuut dat je in de taxi zit.

Zoals je ziet, kunnen de kosten van je taxirit behoorlijk oplopen als de weg ergens is afgesloten en je chauffeur moet omrijden. Ook kan je reis langer duren dan je dacht, omdat de chauffeur altijd de kortste (maar niet perse de snelste) route moet nemen wanneer hij op de meter rijdt.

Bespaar jezelf dus de kosten én de hoofdpijn en reserveer eenvoudig je taxi met het bestelformulier of download onze app.

Staxi vaste prijs van A naar BBerekening van de ritprijs

De prijs voor je taxirit berekenen we met behulp van algoritmes. Factoren die een rol spelen zijn onder andere de lengte van de route en het soort voertuig dat je bestelt. Maar ook de vraag naar en het aanbod van beschikbare taxi’s zijn van belang.

Normaal gesproken is het tarief voor je Staxi lager dan de meterprijs. In uitzonderlijke gevallen kan het gebeuren dat de taxikosten hoger zijn dan je van ons gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan dagen waarop het hard sneeuwt, de stroom uitvalt of het openbaar vervoer niet meer rijdt. De vraag naar taxi’s neemt dan snel toe, terwijl het aanbod van beschikbare taxi’s juist erg laag is.

Dat werkt natuurlijk ook omgekeerd. Is de vraag naar taxi’s laag en de beschikbaarheid hoog, dan wordt het tarief naar beneden bijgesteld.

Hoe het ook zij: de kosten voor je taxirit zijn altijd van tevoren duidelijk. Fixed price, no surprise!

Betaalmogelijkheden

Wil je pinnen of contant betalen in de taxi? Geen probleem. Vooraf betalen is ook mogelijk. Surf naar de pagina ‘Betaalmogelijkheden‘ om alles te lezen over de wijzen waarop je je taxirit kunt betalen.

Staxi taxiGoedkope taxi Amsterdam

Reserveer je een taxi van Staxi? Als je met meerdere personen reist, is dat vaak voordeliger dan met z’n allen in de bus, trein en tram. Kom je met de auto naar Amsterdam? Ook dan heb je vaak hoge kosten.

In het centrum kost een uurtje parkeren maar liefst €7,50. Met de taxi heb je geen parkeerkosten, hoef je zelf niet te lopen zoeken naar een parkeerplaats, maar word je comfortabel vervoerd van deur tot deur.

Met de all-in prijs die je bij Staxi krijgt, weet je vooraf precies wat je betaalt en kom je vaak goedkoper uit dan wanneer je een taxi in Amsterdam neemt van een bedrijf dat op de meter rijdt.

Taxi bestellen
Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Bij iedere reservering krijg je een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster

"Netjes op tijd. Aardig bestuurder. Dank je wel!" -Sylvia

stersterstersterster

"Ik ben erg te spreken over de dienstverlening van Staxi. Rit van huis naar Schiphol en vice versa voor een mooi bedrag, vriendelijke chauffeurs, die wat mij betreft de niet al te beste naam van de Amsterdamse taxiwereld op weten te vijzelen" - David

stersterstersterster

"Nette en zeer vriendelijke chauffeur, netjes op tijd." -Bert

stersterstersterster

"Nette chauffeur, erg vriendelijk en leuk mee zitten praten. Ondanks dat onze vlucht vertraagd was, bleef hij netjes op ons wachten. Kortom, topservice weer van Staxi." -Bert

stersterstersterster

"Op tijd op de bestemming en de service was uitmuntend!" -Caroline

stersterstersterster

"Tevreden met de chauffeurs van Staxi. Ze zijn altijd op tijd en brengen mij vooral veilig naar de plaats van bestemming." -Maurice

stersterstersterster

"Zeer nette en aardige chauffeur. Keurig op tijd..fijne rit!" -Sonja

stersterstersterster

"Supertoffe gast, aanrader! Zou elke dag wel mee willen rijden." -Daniel

stersterstersterster

"Goeie service, goeie prijs, vriendelijke behulpzame chauffeur. Zal vaker gebruik van staxi maken." -Dhr. Jensen

stersterstersterster

"Eindelijk een taxibedrijf dat de verwachtingen waarmaakt. Super makkelijk m'n bejaarde moeder met oudejaarsavond over de vloer gehad dankzij jullie, zonder dat zij in haar portomonee hoeft te graaien. Dank!!" -Ferry

stersterstersterster

"5 minuten na de bestelling stond de taxi voor de deur. De auto was schoon en comfortabel. De chauffeur was vriendelijk. We waren veilig thuis aangekomen. Top service!"

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©