Mokumflex: voor 'n klein prijsje met de taxi in Landelijk Noord & Driemond

Mokumflex

Vanaf 1 juli kan je een Mokumflex-taxi bestellen bij Staxi! Voor slechts € 2,50 reis je met de taxi van of naar Landelijk Noord of Driemond.

Vooraf registreren is niet nodig; je kan dus direct gebruik maken van deze vervoersdienst! Lees hieronder verder voor meer uitleg over Mokumflex.

Vijf sterren taxi

In 2018 is de gemeente Amsterdam een pilot gestart voor openbaar vervoer op aanvraag in de gebieden Driemond en Landelijk Noord (Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp). Wie vervoer nodig heeft vanuit of naar deze gebieden, kan voor een kleine eigen bijdrage met de taxi reizen.

Voor vervoer vanuit een Mokumflex-gebied naar een bestemming elders in de stad of Schiphol, kan je gebruik maken van de aanvullende dienst Mokumflex reist verder. Je reist dan voor een gereduceerd tarief met de taxi naar je eindbestemming.

Staxi vaste prijs van A naar B

1. Registreren niet nodig

Vooraf registreren is niet noodzakelijk; ook als je nog nooit gebruik hebt gemaakt van Mokumflex kun je direct reizen!

2. Een rit boeken

Bestel je flextaxi via het bestelformulier op deze pagina. Selecteer uit de haltelijst de halte waar jij wil worden opgehaald. Je vind alle haltes en routes terug op het kaartje hieronder.

Je kan tot 45 minuten van tevoren een flextaxi bestellen en je kan maximaal 5 extra reizigers meenemen. Degene die de taxi bestelt, betaalt de eigen bijdrage voor alle passagiers.

Staxi WhatsAppWij bieden ook de mogelijkheid om telefonisch te reserveren. Je kan zelfs boeken via WhatsApp! Het is dan wel noodzakelijk om vooraf een incassomachtiging af te geven. Dit kan volledig digitaal. Geef bij het boeken je naam door aan de telefonist en wij boeken je rit in!

3. De eigen bijdrage betalen

De eigen bijdrage van €2,50 per passagier kan je vooraf betalen met iDeal, PayPal of creditcard. Betaal je liever achteraf? Geef dan eenmalig een incassomachtiging af. Vul het machtigingsformulier volledig in, onderteken deze en stuur ‘m terug naar mokumflex@staxi.nl.

Wanneer je het formulier digitaal tekent en verstuurt, is de machtiging direct geldig. Uiteraard kun je het formulier ook uitprinten en per post versturen. Staxi taxi vaste prijs De verwerking van je machtiging duurt dan wel iets langer. Wij incasseren de eigen bijdrage aan het begin van iedere maand.

4. Reizen

Wij halen je op bij de halte die je bij het boeken hebt opgegeven. Van deze locatie wijken we nooit af. Wel hanteren we een tijdsbestek van elf minuten rondom de geboekte tijd. De flextaxi rijdt maximaal één minuut voor tot tien minuten na de geboekte tijd voor. Twintig minuten voor de geboekte tijd, krijg je van ons een SMS-je met een link waarmee je de taxi live aan ziet komen rijden. Vijf minuten voordat de chauffeur bij de halte is, zal hij of zij je ook nog even bellen.

Staxi icoon Zakelijke taxigebruiker & vakantiegangerMogelijk reis je samen met andere flexers; Mokumflex is gecombineerd vervoer. Daarmee beperken we het aantal vervoersbewegingen zoveel mogelijk. Zo helpen we mee om de omgeving rustig en de lucht schoon te houden.

Waar?

In de regio Landelijk Noord kan je een flextaxi bestellen op een van de haltes van de voormalige GVB-lijnen 30 en 31. De taxi rijdt tot aan Station Noord, maar je kan op elke gewenste halte uitstappen.

In (de omgeving van) Driemond rijden we op dezelfde route als lijn 49, tussen Station Weesp en Station Gaasperplas. Daarnaast zijn er in Driemond 4 speciale Mokumflex haltes:

  • Halte Zandpad
  • Halte Burgemeester Kasteleinstraat
  • Halte Match ZO
  • Halte volkstuinen Driemond

Mokumflex reist verder

Met de aanvullende dienst Mokumflex reist verder kan je verder de stad in reizen vanuit een Mokumflex-gebied. Ook brengen we je met Mokumflex reist verder vanaf Schiphol of de stad terug naar een Mokumflex-gebied.

Wanneer?

Onze flextaxi’s rijden dagelijks van 06:00 uur tot 00:00 uur. Op feestdagen kunnen de tijden wijzigen. We houden je hiervan op de hoogte op deze pagina.

Reis je buiten deze tijden? Boek dan een Staxi voor een vaste prijs!

Voor wie?

Mokumflex is voor iedereen die reist van/naar Landelijk Noord of in (de omgeving van) Driemond tussen Station Weesp en Station Gaasperplas. Leerlingen vormen hierbij een bijzondere groep, omdat het vervoer van en naar school vaak dagelijks en steeds op dezelfde tijd nodig is. Wij plannen ritten van en naar school in per kwartaal.

Wil je jouw zoon of dochter aanmelden voor Mokumflex schoolvervoer? Download hiervoor het aanmeldformulier en stuur deze vóór 1 augustus 2020 naar mokumflex@staxi.nl. Momenteel bieden we alleen leerlingenvervoer aan in de regio Landelijk Noord.

Andere Staxi-services

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster

"Netjes op tijd. Aardig bestuurder. Dank je wel!" -Sylvia

stersterstersterster

"Ik ben erg te spreken over de dienstverlening van Staxi. Rit van huis naar Schiphol en vice versa voor een mooi bedrag, vriendelijke chauffeurs, die wat mij betreft de niet al te beste naam van de Amsterdamse taxiwereld op weten te vijzelen" - David

stersterstersterster

"Nette en zeer vriendelijke chauffeur, netjes op tijd." -Bert

stersterstersterster

"Nette chauffeur, erg vriendelijk en leuk mee zitten praten. Ondanks dat onze vlucht vertraagd was, bleef hij netjes op ons wachten. Kortom, topservice weer van Staxi." -Bert

stersterstersterster

"Op tijd op de bestemming en de service was uitmuntend!" -Caroline

stersterstersterster

"Tevreden met de chauffeurs van Staxi. Ze zijn altijd op tijd en brengen mij vooral veilig naar de plaats van bestemming." -Maurice

stersterstersterster

"Zeer nette en aardige chauffeur. Keurig op tijd..fijne rit!" -Sonja

stersterstersterster

"Supertoffe gast, aanrader! Zou elke dag wel mee willen rijden." -Daniel

stersterstersterster

"Goeie service, goeie prijs, vriendelijke behulpzame chauffeur. Zal vaker gebruik van staxi maken." -Dhr. Jensen

stersterstersterster

"Eindelijk een taxibedrijf dat de verwachtingen waarmaakt. Super makkelijk m'n bejaarde moeder met oudejaarsavond over de vloer gehad dankzij jullie, zonder dat zij in haar portomonee hoeft te graaien. Dank!!" -Ferry

stersterstersterster

"5 minuten na de bestelling stond de taxi voor de deur. De auto was schoon en comfortabel. De chauffeur was vriendelijk. We waren veilig thuis aangekomen. Top service!"

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©

Taxi naar de teststraat

Boek hier je taxi naar de corona-teststraat