6 tips voor het nemen van een taxi tijdens Amsterdam Dance Event | Staxi
Staxi - ADE

Amsterdam Dance Event

Het wereldberoemde elektronische muziekfestival en -conferentie ADE gaat op 16 oktober van start en duurt tot en met 20 oktober. Boek je taxi van of naar de events bij Staxi. Waarom? Omdat je bij ons altijd een vaste prijs voor je taxi krijgt. Je weet dus van tevoren al precies hoeveel je kwijt bent.

Download de gratis Staxi App

Reis je met de taxi van en naar ADE, dan kom je uitgerust op het event aan en vooral veilig weer thuis.

Thuis opgehaald worden is natuurlijk geen uitdaging. Maar het valt soms niet mee je vooraf bestelde taxi te vinden na afloop van een drukbezocht feest zoals Into the Woods of Loveland. Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje.

Tip!Reserveer je ADE-taxi ruim van tevoren

Tijdens grote evenementen zoals ADE is het bij ons op de taxicentrale gigantisch druk. Zo druk zelfs, dat we soms nee moeten verkopen, hoe graag we je ook veilig thuis willen brengen. Onze eerste tip is dus: reserveer je taxi ruim van tevoren!

Zodra er meer reserveringen komen dan dat we chauffeurs op de weg hebben, moeten we de minimale reserveringstijd verhogen. Normaal gesproken kan je tot 10 minuten van tevoren een taxi bij ons bestellen. Als de vraag naar taxi’s heel groot wordt, zullen we de tijd mogelijk moeten oprekken. Je kan dan bijvoorbeeld een taxi bestellen voor over een half uur of een uur.

Het kan ook gebeuren dat het dusdanig druk is, dat we onze vaste tarieven met een percentage verhogen. Wat er dan speelt, is dat het aanbod van beschikbare taxi’s overstegen wordt door de vraag. Bij de uitloop van een van de grotere feesten bijvoorbeeld wil iedereen tegelijk naar huis. Vaak is dat een ongeorganiseerde chaos.

Staxi de vaste prijzen taxiLoop je vaste prijs niet mis

Onze vaste prijzen bieden je niet alleen zekerheid over de kosten, maar zijn ook vaak voordeliger dan de meterprijzen. Hoe verder weg je met ons reist, des te hoger wordt je voordeel.

Een bijkomend voordeel is dat het bedrag op de meter niet oploopt tijdens je rit. Tandenknarsend aanzien hoe het tarief op de taxameter sneller stijgt dan je lief is, is dus verleden tijd.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is zorgen dat je in de taxi stapt die aan jou is toegewezen. Natuurlijk helpen we je een handje:

Bestel je taxi met de Staxi App

Als je je Staxi reserveert met onze app, dan zie je op de kaart waar je chauffeur is. Twintig minuten voor de gevraagde ophaaltijd, krijg je een pushberichtje met de melding dat de taxi naar je onderweg is. Je ziet de naam van je chauffeur, het merk en model voertuig dat hij rijdt en het kenteken. Als je nu op ‘contact’ klikt, dan kun je direct met de chauffeur bellen.

Staxi taxiWacht op jouw taxi

Na afloop van de grotere ADE-feesten, denk bijvoorbeeld aan Awakenings in de Gashouder en Warehouse Elementenstraat, staan er om het terrein heen vaak honderden taxi’s. Het kan dan best een opgave zijn om de taxi te vinden die jullie komt ophalen.

Jouw chauffeur zal altijd aan kunnen tonen dat hij voor jullie besteld is. Meestal staat de rit-opdracht in de boorcomputer van de taxichauffeur. Sommige chauffeurs ontvangen onze opdrachten op een app. Hoe dan ook zal je het bestemmingsadres direct herkennen. Dat is wat je zelf hebt doorgeven bij het plaatsen van de reservering.

Deze chauffeur brengt je thuis voor de afgesproken prijs. Stap je onverhoopt bij de verkeerde taxi in, dan zal de meter gaan lopen en weet je niet wat je uiteindelijk moet betalen.

Download de gratis Staxi AppZorg dat je bereikbaar bent

We kunnen je niet goed helpen, als we je niet kunnen bereiken. De chauffeur zal je altijd proberen te bellen; de centrale werkt voornamelijk met WhatsApp. Het is handig als je, wanneer je de reservering plaatst, een extra telefoonnummer noteert van een vriend of vriendin die ook meereist. Of neem bijvoorbeeld een powerbank mee, zodat je na afloop van het feestje je telefoon weer even kan bijladen.

Wanneer je nog voldoende accu hebt, kan je via WhatsApp live je locatie delen met je chauffeur. Als hij ook zijn locatie met jou deelt, zie je jullie vlaggetjes op de kaart naar elkaar toe bewegen, totdat jullie elkaar gevonden hebben.

Als je toch een willekeurige taxi neemt

Mocht je toch besluiten om willekeurig in een van de vele taxi’s op straat te stappen, dan hebben we ook een paar tips voor je:

  • bekijk van tevoren hoeveel de rit ongeveer kost;
  • zet je navigatie aan, zodat je kunt controleren of de chauffeur niet omrijdt;
  • probeer eventueel voor aanvang van de rit een prijs af te spreken met de chauffeur;
  • vraag altijd om een bonnetje na afloop van de rit.

Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster