Staxi Academy: ons opleidingscentrum - Staxi, the fixed price taxi

Staxi Academy

Staxi heeft een eigen opleidingscentrum waar wij onze chauffeurs intern opleiden: de Staxi Academy. Dit is waar een taxichauffeur een Staxi-chauffeur wordt!

Een nette chauffeur van Staxi

Wij onderzoeken met regelmaat de wensen en behoeftes van onze passagiers. Periodiek ontwikkelen wij aan de hand van die wensen en met de kennis die wij zelf in huis hebben trainingen voor zowel onze chauffeurs als ons personeel. Hiermee onderscheiden wij ons van andere Amsterdamse taxicentrales.

5 sterren chauffeur

Training voor de Staxi Selectie

De Staxi Selectie-opleiding is opgezet speciaal voor Staxi-chauffeurs. Tijdens deze cursus delen wij onze visie over het taxivervoer in Amsterdam en merken dat hier bij onze chauffeurs veel draagvlak voor is. Deze chauffeurs zijn het visitekaartje van ons bedrijf; zij zijn uiteindelijk degenen die jou veilig, netjes en op tijd vervoeren.Staxi review Maurice - tevreden met de chauffeurs van staxi

Training voor de Staxi Centralisten

Onze centralisten zijn een belangrijke spil binnen onze organisatie. Zij zijn degenen die jou als klant te woord staan en de verantwoordelijkheid hebben dat je taxi op tijd wordt aangestuurd. De centralisten vormen dus een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitsborging. Daarom leiden wij ook ons personeel intern op. Omdat wij continu bezig zijn met het verbeteren van processen en systemen, geven wij met regelmaat trainingen aan de medewerkers van de centrale.

Staxi Icoon TX chauffeurAlgemene bedrijfscursus & levensreddend handelen

Chauffeurs die een TX-keur willen behalen, zijn verplicht extra opleidingen te volgen. Ieder jaar krijgen TX-chauffeurs een algemene en bedrijfsspecifieke cursus. Iedere twee jaar behalen zij een certificaat voor levensreddend handelen.

Staxi biedt alle TX-opleidingen intern aan. Een gecertificeerd opleider presenteert de nodige onderwerpen zoals veranderingen in wet- en regelgeving, sociale vaardigheden en rijgedrag. De opleiding levensreddend handelen kent een theoretisch en praktijkgedeelte. Onder andere wordt er aandacht besteed aan het verlenen van eerste hulp en reanimatie. Bij een TX-chauffeur ben je dus in veilige handen.

Logo STXTX-inspectie

Bij Staxi Academy worden de jaarlijkse inspecties voor het TX-keurmerk uitgevoerd door een externe, onafhankelijke partij. De inspecteur controleert het nodige papierwerk van de chauffeur, onder andere verzekeringen, belastingpapieren en keuringsbewijzen. Vervolgens wordt ook het taxivoertuig aan een inspectie onderworpen.

Wanneer de chauffeur, zijn onderneming én het voertuig aan alle eisen voldoen, ontvangt de chauffeur een TX-certificaat. Met zo’n certificaat mag de chauffeur taxivervoer aanbieden vanaf de officiële taxistandplaats van Schiphol.

Je kunt TX-chauffeurs herkennen aan de blauwe TX-sticker op hun voorruit. Staxi als taxicentrale heeft zelf ook een TX-keur.

Voor chauffeurs

Ben jij zelfstandig taxichauffeur en spreekt bovenstaande tekst jou aan? Surf dan door naar de pagina ‘Aansluiten bij Staxi‘ en meld jezelf aan. Of bekijk onze vacatures.

Ben jij van mening dat het taxivervoer in Amsterdam beter kan? Dan is Staxi dé centrale voor jou! Samen tillen wij het taxivervoer naar een hoger niveau. Wij geven jou alle informatie die je nodig hebt om je aansluiting bij of overstap naar Staxi soepel te laten verlopen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Boek je taxi voor een vaste prijs bij Staxi. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster