Onze chauffeurs: veelzijdig, professioneel en gecertificeerd. | Staxi

Onze chauffeurs

Onze chauffeurs: het gezicht van Staxi. Namens ons staan zij in direct contact met jou: de passagier. Achter de schermen doen wij ons uiterste best om te garanderen dat je een prettige ervaring hebt wanneer je met een Staxi rijdt. Wij vinden het belangrijk dat je een veilig gevoel hebt als je bij een van onze chauffeurs in de taxi zit.

5 sterren chauffeur

Staxi chauffeursbadgeSinds de gemeente Amsterdam in 2012 de nieuwe taxiverordening in het leven heeft geroepen, is de kwaliteit van het taxivervoer in onze stad flink verbeterd. Helaas genieten taxichauffeurs over het algemeen nog altijd een bezoedeld imago. Omrijden, asociaal gedrag of erger: dit is vaak waar taxichauffeurs helaas nog mee geassocieerd worden.

Wij gooien daarin het roer om: neem je een Staxi, dan weet je zeker dat je goed zit. Want: alle Staxi-chauffeurs zijn taxichauffeurs, maar niet iedere taxichauffeur is een Staxi-chauffeur!

Professionele chauffeurs

In de taxibranche zijn er vele takken van sport. Staxi-chauffeurs hebben op verschillende vlakken de nodige ervaring:

  • De opstapmarkt: als je een willekeurige taxi aanhoudt op straat of instapt op een standplaats, dan ben je een ‘opstapper’. De chauffeur rijdt verplicht op de meter en je weet dus van tevoren niet hoeveel de rit je zal kosten.
  • De bel- en bestelmarkt: reserveer je van tevoren een taxi? Dan begeef je je op de bel- en bestelmarkt. Als je van tevoren een Staxi reserveert, zal je altijd een vaste prijs krijgen.
  • Contractvervoer: dit is taxivervoer voor specifieke doelgroepen zoals ouderen of leerlingen op regelmatige basis.

Zoals je ziet, zijn onze chauffeurs van een heleboel taximarkten thuis. Met alle (positieve) gevolgen van dien!

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste als je je laat rijden door een ander. Je kan erop vertrouwen dat al onze chauffeurs voldoen aan zowel de landelijke als gemeentelijke wet- en regelgeving.

  • Alle chauffeurs zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
  • Alle voertuigen zijn technisch in orde en goed verzekerd. Dit controleren wij niet alleen wanneer een chauffeur zich bij ons aanmeldt: iedere maand doen de administratiemedewerkers een APK- en WAM-controle. Ook de medewerkers van het Staxi Serviceteam controleren de chauffeurs en voertuigen tijdens hun dienst steekproefsgewijs.
  • Al onze chauffeurs zijn in het bezit van een chauffeurskaart. Je zal deze in de boordcomputer zien zitten wanneer je met een Staxi reist. Iedere beroepschauffeur dient in het bezit te zijn van een chauffeurskaart.

Hoe zorgen wij voor een prettige taxirit?

Een taxirit moet een ontspannen en plezierige ervaring zijn. Onze chauffeurs worden intern opgeleid op het leveren van een goede service aan reizigers. Ze spreken minimaal twee talen (Nederlands en Engels), kennen de weg, helpen je met bagage en rijden veilig.

Staxi App

Wij selecteren en trainen alle Staxi-chauffeurs persoonlijk. Daarnaast kunnen consumenten de taxirit en de chauffeur beoordelen. Bestel je een taxi bij Staxi, dan kun je na de rit een review achterlaten. Als deze review niet positief is, dan gaan wij in gesprek met de betreffende chauffeur om te zorgen dat de volgende beoordeling wel weer positief is. Op die manier luisteren we naar jou als reiziger.

De reviews die je helemaal onderaan deze pagina kunt lezen, zijn stuk voor stuk geschreven door echte, oprechte Staxi-gebruikers!

Sinds onze oprichting verzorgen Staxi-chauffeurs een flink deel van het aanvullend openbaar vervoer (AOV) in Amsterdam. Kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mindervaliden kunnen van het AOV gebruik maken als zij zelf niet meer met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Onze chauffeurs weten dus als de beste wat klantvriendelijkheid, service verlenen en betrouwbaarheid inhoudt.

Staxi Academy LogoOpleidingen aan de Staxi Academy

Iedere chauffeur die zich bij Staxi aansluit, volgt een verplichte training aan onze Staxi Academy. Bij deze training komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder wet- en regelgeving, juiste bediening van de boordcomputer maar ook een stukje klantenservice en dienstverlening. Het belangrijkste wat wij meegeven aan onze rijders is wat Staxi verwacht van haar aangesloten chauffeurs. Kwaliteit, servicegerichtheid en toewijding staan hoog in het vaandel!

Naast deze Staxi-bedrijfscursus, verzorgen wij ook een aanvullende cursus levensreddend handelen. Onze chauffeurs leren hier hoe te handelen bij ongevallen. Want wie veel rijdt, maakt veel mee onderweg. Dan kan zo’n cursus levensreddend handelen een groot verschil maken.

Staxi-chauffeur worden?

Ben je chauffeur en spreekt Staxi jou aan? Bezoek de pagina ‘Aansluiten bij Staxi‘ en meld je aan! Of bekijk onze vacatures.

Ben je taxi-ondernemer en wil je een TX-keur halen? Dat kan ook via Staxi.

Bestel een Staxi!
zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Bij iedere reservering krijg je een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster

"Netjes op tijd. Aardig bestuurder. Dank je wel!" -Sylvia

stersterstersterster

"Ik ben erg te spreken over de dienstverlening van Staxi. Rit van huis naar Schiphol en vice versa voor een mooi bedrag, vriendelijke chauffeurs, die wat mij betreft de niet al te beste naam van de Amsterdamse taxiwereld op weten te vijzelen" - David

stersterstersterster

"Nette en zeer vriendelijke chauffeur, netjes op tijd." -Bert

stersterstersterster

"Nette chauffeur, erg vriendelijk en leuk mee zitten praten. Ondanks dat onze vlucht vertraagd was, bleef hij netjes op ons wachten. Kortom, topservice weer van Staxi." -Bert

stersterstersterster

"Op tijd op de bestemming en de service was uitmuntend!" -Caroline

stersterstersterster

"Tevreden met de chauffeurs van Staxi. Ze zijn altijd op tijd en brengen mij vooral veilig naar de plaats van bestemming." -Maurice

stersterstersterster

"Zeer nette en aardige chauffeur. Keurig op tijd..fijne rit!" -Sonja

stersterstersterster

"Supertoffe gast, aanrader! Zou elke dag wel mee willen rijden." -Daniel

stersterstersterster

"Goeie service, goeie prijs, vriendelijke behulpzame chauffeur. Zal vaker gebruik van staxi maken." -Dhr. Jensen

stersterstersterster

"Eindelijk een taxibedrijf dat de verwachtingen waarmaakt. Super makkelijk m'n bejaarde moeder met oudejaarsavond over de vloer gehad dankzij jullie, zonder dat zij in haar portomonee hoeft te graaien. Dank!!" -Ferry

stersterstersterster

"5 minuten na de bestelling stond de taxi voor de deur. De auto was schoon en comfortabel. De chauffeur was vriendelijk. We waren veilig thuis aangekomen. Top service!"

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©

Taxi naar de teststraat

Boek hier je taxi naar de corona-teststraat