Waarom je beter een Staxi kan nemen. 't Is meer dan alleen de prijs | Staxi
Staxi professional taxi service Amsterdam

Waarom je beter een Staxi kan nemen

Amsterdam kent een enorm aanbod aan taxidiensten. Van miljardenbedrijven tot eenmanszaken; allemaal staan ze klaar om jou van A naar B brengen. We kunnen ons voorstellen dat het grote scala aan vervoerders verwarrend kan zijn. Hoe bepaal je of een taxibedrijf betrouwbaar is? Je wil toch niet om 4 uur ‘s ochtends wachten op een taxi naar Schiphol die niet op komt dagen?

Je voelt hem al aankomen… in dit blog overtuigen wij je waarom Staxi een uitstekende keuze is! Reis je met ons mee?

Staxi icoon vijf sterren

Staxi was de eerste grote Amsterdamse taxicentrale die vaste tarieven voor elke reservering invoerde. Bestel je een Staxi, dan weet je van tevoren dus al precies wat de kosten zijn. Vandaar ons motto: fixed price, no surprise.

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor in de afweging welk taxibedrijf je kiest, maar zeker niet allesbepalend.

Veiligheid voorop

Je moet er vanuit kunnen gaan dat een taxirit altijd veilig is, in ieder geval toch hier in Nederland! Helaas is dat toch niet altijd het geval en daar zijn veel redenen voor. Het laten vervallen van de vakbekwaamheidseis per 1 januari 2016 droeg bijvoorbeeld niet echt bij aan veilig en betrouwbaar taxivervoer. We leggen je uit waarom.

Om taxiondernemer te worden, moest je vroeger als chauffeur een vakbekwaamheidsdiploma halen voor beroepspersonenvervoer. Vanaf 2016 hoefde dat niet meer. Het aantal taxibedrijven nam daardoor exponentieel toe: in 2017 lag het aantal geregistreerde taxibedrijven maar liefst 55% hoger dan in 2015.

Zo’n beetje iedereen met een rijbewijs en een auto kan taxichauffeur worden. Maar, zo zeggen wij altijd, niet iedere taxichauffeur is ook een Staxi-chauffeur. Dan rijst bij jou natuurlijk de vraag…

Wat maakt een taxichauffeur een Staxi-chauffeur?

Staxi heeft een eigen opleidingscentrum: de Staxi Academy. Hier verzorgen wij opleidingen en trainingen voor onze aangesloten chauffeurs. Voordat een taxichauffeur een Staxi-chauffeur wordt, volgt hij (of zij) eerst de verplichte introductiecursus. Daarnaast organiseren we terugkerende trainingen, waaronder een cursus Levensreddend Handelen (EHBO).

Staxi Academy EHBO-cursus

Voor de meeste Staxi-chauffeurs is het chauffeur-zijn hun beroep, hun professie. Zij kennen Amsterdam écht en zijn trots op hun vak!

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die van onze diensten gebruik maakt, daar na afloop een blij gevoel aan overhoudt. Be somebody’s reason to smile prijkt dan ook aan de wand in onze ontvangstruimte.

Staxi ontvangstruimte Be Somebody's Reason To Smile

Om dat te bewerkstelligen en zoveel mogelijk te garanderen dat (vrijwel) iedereen tevreden is over onze service, hebben wij ons in mei 2020 laten certificeren volgens de normen van ISO 9001:2015. In het kort houdt dat in dat we onze interne processen continu onder de loep houden en verbeteren waar dat kan. Door voortdurend te evalueren en bij te sturen, borgen we de kwaliteit van onze dienstverlening.

Het zijn dus niet alleen de chauffeurs die ervoor zorgen dat de rit soepel verloopt. De administratieve afdelingen zijn net zo belangrijk. Op kantoor voeren wij maandelijkse controles uit waarbij we toetsen of alle chauffeurs nog aan onze voorwaarden voldoen, of er niet per ongeluk een verzekering is verlopen en dat alle voertuigen op tijd gekeurd worden. We zorgen ervoor dat alle chauffeursdossiers compleet en up to date zijn en nemen eventuele klachten snel in behandeling.

Gemak dient de mens

Maar hoe zit het nu concreet met de daadwerkelijke beleving van onze dienst voor jou als passagier? We halen een paar voorbeelden aan.

✅ Je kan voor je Staxi betalen met een ruim assortiment aan betaalmethoden. Je hoeft dus niet perse een creditcard te hebben om bij ons te boeken. Bestel je een taxi van Staxi, dan kan je kiezen of je vooraf betaalt met iDeal, PayPal of toch je creditcard. Maar als je liever in de taxi wil betalen met contant geld of je pinpas, dan kan dat ook.

✅ Verder zijn wij 24/7 bereikbaar, zowel telefonisch als via WhatsApp. Als je navraag wil doen over je reservering, iets wil wijzigen of alleen wat meer informatie nodig hebt: we staan je graag te woord.

✅ Ook voor het daadwerkelijk reserveren van een taxi biedt Staxi verschillende mogelijkheden. Natuurlijk hebben we een eigen app waarmee je je taxi kan bestellen, maar dat kan ook via de telefoon, WhatsApp, e-mail of deze website.

✅ Na afloop van je rit heb je de mogelijkheid om ons rating te geven. Hoe heb je de rit van A tot Z beleefd? Jouw mening is erg belangrijk voor ons, zelfs als niet alles naar jouw wens is verlopen. Maar ook als je super-tevreden bent lezen we dat graag!

Staxi review David - Staxi-chauffeurs vijzelen de naam van de Amsterdamse taxiwereld op

Aldus een passagier die je voor is gegaan in een Staxi. Wij nodigen je van harte uit om onze service zelf te ervaren!

 

Bestel een taxi

zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Boek je taxi voor een vaste prijs bij Staxi. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster