Fixed price, no surprise! - Staxi, the fixed price taxi

Fixed price, no surprise

Bij Staxi krijg je vooraf een vaste prijs bij iedere reservering. Vandaar onze slogan fixed price, no surprise.

Fixed price tag

Een vaste prijs voor een taxirit is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Staxi brengt hier verandering in. Bij iedere reservering weet je van tevoren precies hoeveel de taxirit kost.

Reserveer je rit!

Wij kunnen alleen een vaste prijs geven als we ook weten waar je heen gaat. Als je het adres niet precies weet, is het handig om onze App te gebruiken. Zet je GPS aan en de App weet precies waar je bent. Of type de naam van het restaurant of café in waar je bent, en het adres wordt vanzelf ingevuld.

Badge Google Play Store NLBadge App Store NL

Behalve met de App kun je natuurlijk ook een taxi bestellen via deze website. Om de prijs vast te kunnen zetten is het belangrijk dat je een reservering bij ons plaatst. Lees meer over onze tarieven op de pagina ‘Wat kost mijn taxirit?‘.

Betaal online

Als je via onze website of App een taxi bestelt, kun je eenvoudig en veilig online afrekenen. Of je voorkeur nu uitgaat naar iDeal, betaling met credit card of PayPal, het kan allemaal. Geen gehannes meer met kleingeld en wisselgeld als je haast hebt om je trein of vliegtuig te halen. Gewoon instappen en wegwezen.

Wil je meer weten over alle manieren waarop je voor je taxi kunt betalen, surf dan naar de pagina ‘Betaalmogelijkheden‘.

Dag en nacht

Heb je nu een taxi nodig? Of morgenvroeg voor je transfer naar Schiphol? Alvast een rit vastleggen voor over twee jaar? De mogelijkheden zijn eindeloos. Onze centrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel en bereikbaar. Voor ritten midden in de nacht rekenen wij geen extra kosten.

Snelste routeTaxi Staxi vaste prijs

Taxichauffeurs zijn wettelijk verplicht om de kortste route te rijden. Zij moeten hun meter aanzetten wanneer je instapt op een standplaats of een taxi op straat aanhoudt. Het meterbedrag wordt berekend op basis van het aantal afgelegde kilometers.

Als je bij ons een taxi bestelt, ligt de prijs hoe dan ook vast. De kortste route in hartje Amsterdam is hoogstwaarschijnlijk niet de snelste route (integendeel). Je krijgt dus niet alleen een vaste prijs maar komt waarschijnlijk ook nog sneller aan op je bestemming!

Prijsberekening

In de regel krijg je bij Staxi een prijs die lager ligt dan de normale meterprijs. De ritprijs wordt berekend aan de hand van algoritmes waarbij verschillende factoren een rol spelen. Uiteraard is het aantal kilometers dat de route lang is van belang, maar ook wordt er gekeken naar de vraag en het aanbod van dat moment.

Bij Staxi zijn geen chauffeurs in dienst; alle Staxi-chauffeurs zijn ZZP-ers en dus eigen baas. Zij bepalen zelf wanneer en hoe lang zij werken. Het zou dus kunnen gebeuren dat de vraag naar taxi’s groter is dan het aanbod. Er zijn dan simpelweg niet voldoende chauffeurs op de weg om iedereen tijdig te kunnen bedienen.

In zo’n geval kan het gebeuren dat de vaste prijs voor je taxi iets hoger ligt dan wat je gewend bent. Betaal je bijvoorbeeld altijd €20,- voor een rit van Amstelveen Staxi icoon meter vaste prijsnaar het Leidseplein, dan kan het gebeuren dat op een druk moment de prijs verhoogd wordt naar bijvoorbeeld €26,-.

Andersom kan het natuurlijk ook: wanneer er weinig vraag is en veel aanbod, kan het zijn dat je ineens minder betaalt voor dezelfde rit! Wat altijd geldt is dat de prijs die je doorkrijgt bij het reserveren, vast staat. Je weet dus precies waar je aan toe bent. De zekerheid van een vaste prijs!

Bestel een Staxi!
Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Bij iedere reservering krijg je een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Ik ben erg te spreken over de dienstverlening van Staxi. Rit van huis naar Schiphol en vice versa voor een mooi bedrag, vriendelijke chauffeurs, die wat mij betreft de niet al te beste naam van de Amsterdamse taxiwereld op weten te vijzelen" - David

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Topservice die vaste prijzen. Weet eindelijk een x wat de taxi kostte voordat ik de rit daadwerkelijk ging maken" -Stacey

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster

"Netjes op tijd. Aardig bestuurder. Dank je wel!" -Sylvia

stersterstersterster

"Nette en zeer vriendelijke chauffeur, netjes op tijd." -Bert

stersterstersterster

"Nette chauffeur, erg vriendelijk en leuk mee zitten praten. Ondanks dat onze vlucht vertraagd was, bleef hij netjes op ons wachten. Kortom, topservice weer van Staxi." -Bert

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"Op tijd op de bestemming en de service was uitmuntend!" -Caroline

stersterstersterster

"Tevreden met de chauffeurs van Staxi. Ze zijn altijd op tijd en brengen mij vooral veilig naar de plaats van bestemming." -Maurice

stersterstersterster

"Zeer nette en aardige chauffeur. Keurig op tijd..fijne rit!" -Sonja

stersterstersterster

"Supertoffe gast, aanrader! Zou elke dag wel mee willen rijden." -Daniel

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"Goeie service, goeie prijs, vriendelijke behulpzame chauffeur. Zal vaker gebruik van staxi maken." -Dhr. Jensen

stersterstersterster

"Eindelijk een taxibedrijf dat de verwachtingen waarmaakt. Super makkelijk m'n bejaarde moeder met oudejaarsavond over de vloer gehad dankzij jullie, zonder dat zij in haar portomonee hoeft te graaien. Dank!!" -Ferry

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©