Wat te doen in Amsterdam? Wij geven een paar tips! | Staxi
Staxi Travel plans Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam?

Enig idee hoeveel hotelovernachtingen er in Amsterdam verwacht worden voor 2019?

A. 950.000
B. 3.500.000
C. 17.400.000

Precies, het juiste antwoord is C; bijna 17,5 miljoen overnachtingen in 2019. Het aantal hotelovernachtingen in Amsterdam is met ongeveer 6,5% toegenomen in de eerste twee maanden van dit jaar.

Amsterdam is populair, en dat is niet zo vreemd. Of je nu een middagje komt, of een hele week blijft. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent en wat je interesses zijn. Amsterdam heeft voor iedereen wat leuks of leerzaams te bieden! Zoek maar eens op internet en je komt duizenden uitjes en bezienswaardigheden tegen.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Wij hebben geprobeerd om uit dit grote aanbod een selectie voor je te maken. Heb je zelf nog een leuke tip? Deel hem dan vooral met ons!

Wat te doen in Amsterdam: gratis

Wil je iets leuks doen zonder er ook maar iets voor uit te hoeven geven? Kijk dan eens naar de volgende opties:

  • Muziekgebouw aan ’t IJ: Dertien gratis lunchconcerten in de Grote Zaal op de donderdag (bekijk de link voor de data). Jeugdige ensembles met een gevarieerd repertoire. Een prachtige manier om kennis te maken met het Muziekgebouw, groot jong talent en fantastische muziek.
  • Stadswandeling door Amsterdam: Voor een stadswandeling door Amsterdam hoef je geen gids in te schakelen of een tour te boeken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een gratis stadswandeling. Je kunt online diverse plattegronden vinden.
  • De Schuttersgalerij: Heb je geen tijd voor een uitgebreid bezoek aan het Rijksmuseum? Dan is de Schuttersgalerij een uitstekend alternatief. In deze overdekte galerij van het Amsterdam Museum (pal naast de Kalverstraat) hangen vijftien gigantische 17e-eeuwse schuttersstukken. Deze schilderijen zijn gratis te bewonderen.
Verborgen hofjes Amsterdam

Amsterdam heeft talloze heimelijke hofjes. Tijdens een stadswandeling ontdek je de mooiste verborgen plekjes.

Wat te doen in Amsterdam: jong

Als je nog jong bent, kan een museum leuk en leerzaam zijn. Maar we kunnen ons voorstellen dat je ook andere interesses hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende activiteiten?

  • Jumpsquare: De ultieme combinatie van sport, fun en gezelligheid in een trendy, industriële setting. Trampolinespringen bij Jumpsquare is voor iedereen vanaf 7 jaar (speciaal voor kinderen van 1,5 t/m 6 jaar is er MiniJump). Maak eens kennis met deze nieuwe hype.
  • PLEIN THEATER: Op de woensdagochtend zijn er regelmatig voorstellingen en activiteiten voor peuters (vanaf 2 jaar). Op de zaterdag- en zondagmiddag jeugdvoorstellingen voor kinderen en jongeren met diverse disciplines en eigentijdse thema’s; van moderne dans tot hiphop, object- en poppentheater, muziektheater en wereldmuziek, verteltheater, mime en toneel.
  • Jeugdland: dit is een groot, avontuurlijk natuurspeelpark aan de rand van het Flevopark. Jeugdland heeft een leuke speeltuin met toestellen en attracties, zoals een kabelbaan, de pratende speelboog en de hoge glijbaanberg. Er zijn diverse activiteiten en workshops en er is een kinderboerderij. Jeugdland is gratis toegankelijk. Bekijk de link voor de openingstijden (beperkt in de herfst/winter).

Wat te doen in Amsterdam: twee tijdloze bezienswaardigheden

Twee bekende bezienswaardigheden in Amsterdam. Wie kent ze niet? Ook als je er al geweest bent, dan blijft het altijd de moeite waard om toch nóg een keer te gaan!

Het Rijksmuseum omstreeks 1895

Het Rijksmuseum omstreeks 1895

  • Het Rijksmuseum: één van de grootste musea van Amsterdam. De collectie omvat wereldberoemde werken, zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt en schilderijen van Johannes Vermeer en Frans Hals. Daarnaast beheert het museum een verzameling Delfts blauw, beeldhouwwerken, Aziatische kunst, prenten en andere belangrijke kunstobjecten.
  • ARTIS: hier komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. Ervaar natuur en ontdek haar betekenis voor onze samenleving. Want meer besef van de natuur leidt tot meer respect voor alles wat leeft!

Staxi regelt je vervoer bij een dagje uit

Een vakbekwame chauffeur van Staxi brengt je in een nette en schone taxi veilig en snel op de plaats van bestemming. Of kies voor een sightseeing tour met de taxi! Zo geniet je van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, maar ook van het comfort van de taxi.

Boek nu online of via de Staxi App je taxirit. Onze chauffeurs rijden dag en nacht. Via WhatsApp is onze centrale 24 uur per dag bereikbaar.

Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster