Elektrische taxi bestellen? Altijd een vaste prijs en veilig vervoer | Staxi

Elektrische Taxi

Heb je taxivervoer nodig maar vind je een gezonde leefomgeving ook belangrijk? Bestel dan een elektrische taxi voor een vaste prijs bij Staxi!

Met meer dan 200 emissievrije taxi’s in onze vloot, dragen we niet alleen een steentje bij aan een schone lucht en gezondere leefomgeving, maar we staan nog snel bij je voor de deur ook!

Logo staxi Amsterdam elektrisch

Elektrische taxi voor een vaste prijs

Zoals je van ons gewend bent, zijn ook ritten met een elektrische taxi scherp geprijsd. Dag en nacht, regen of zonneschijn; bij Staxi weet je precies hoeveel je kwijt bent voor je uitstootvrije taxiritje. Fixed price, no surprise!

Staxi Elektrische Taxi Nissan Leaf op Amsterdam Centraal Station

Een elektrisch taxivoertuig op Amsterdam CS

Zero emissie

Een elektrisch voertuig is volledig emissievrij. Dat betekent dat het voertuig geen CO2, NOx (stikstof) of fijnstof uitstoot. Uit onderzoek blijkt dat het verkeer in Amsterdam de grootste boosdoener is van de slechte luchtkwaliteit. En taxi’s maken natuurlijk een groot onderdeel uit van het verkeer in de stad.

Wij hebben onszelf daarom als doel gesteld om uiterlijk 2025 geheel uitstootvrij te rijden. En dat lukt aardig; al bijna de helft van alle Staxi’s is elektrisch!

Elektrische taxi Amsterdam

Wist je dat elektrische taxi’s in Amsterdam al rond 1900 te vinden waren? Om precies te zijn reed de eerste emissievrije-taxi in 1909 in onze hoofdstad. Tien jaar later waren er maar liefst 126 elektrische auto’s in Nederland, waarvan het grootste deel dienst deed als taxi. Maar de accu’s van die tijd waren erg zwaar en niet efficient. Benzine en later diesel wonnen het van de uitstootvrije taxi van weleer.

Vanaf 2017 kwam de elektrisch aangedreven taxi weer in opmars in Amsterdam. Het aantal uitstootvrije taxi’s nam met recordsnelheid toe: in 2019 heetten wij samen met de gemeente de 1000ste elektrische taxi welkom in de stad. Vandaag de dag kun je eenvoudig een rit met een elektrisch voertuig reserveren via deze pagina of met de Staxi App.

Elektrische taxi Schiphol

Met een elektrische taxi naar Schiphol? Bij Staxi krijg je een vaste prijs vooraf voor je vervoer naar Schiphol. Al onze Schipholtaxi’s zijn 100% uitstootvrij.

Een rit van Amsterdam naar Schiphol duurt ongeveer een half uur. Dat is toch 30 minuten minder uitstoot en een schonere lucht voor Amsterdam en de Haarlemmermeer. Ook voor een zakelijke rit kan je bij Staxi terecht. Ben je met vijf tot acht personen? Geen probleem! Bij Staxi kan je ook een taxibusje bestellen. Met onze app bestel je makkelijk de taxi van jouw keuze.

Staxi zorgt voor de beste chauffeurs. Ben je taxichauffeur of denk je erover om chauffeur te worden? Lees wat Staxi jou te bieden heeft.

Direct Reserveren »
Staxi App

Ook een elektrische taxi bestel je met de Staxi App!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster