Parkeren in Amsterdam of liever een Staxi bestellen voor een vaste prijs?
Staxi - parkeren in Amsterdam

Parkeren in Amsterdam

Wist je dat…

  • er in Amsterdam ruim 231.000 personenauto’s staan geregistreerd?
  • dit neerkomt op bijna 1.400 personenauto’s per vierkante kilometer?
  • het aantal fietsen in onze hoofdstad bijna 900.000 bedraagt?

Parkeertarieven in Amsterdam

Sinds april 2019 is het parkeren in de binnenstad van Amsterdam een stuk duurder geworden. Het tarief om je auto op straat te parkeren bedraagt nu maar liefst € 7,50 per uur. Ook de tarieven in de overige zones en in de gemeentelijke parkeergarages zijn omhoog gegaan.

Het autoluw maken van de binnenstad was een van de belangrijkste redenen van de gemeente om de tarieven te verhogen. Een andere maatregel is het opheffen van duizenden parkeerplaatsen op straat. Amsterdam int jaarlijks 200 miljoen euro (!) aan parkeergelden, waarvan 32 miljoen euro naar controles gaat. Het grootste deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor de verbetering van het wegennet en de aanleg van speelplekken en groen.


Het Amsterdamse parkeerprobleem is van alle tijden.
Beeld: Polygoon-Profilti (producent)
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (beheerder)
[CC BY-SA 3.0 nl]

Diverse parkeerzones in de stad

Amsterdam kent diverse zones, met elk een eigen tarief.

  • Blauwe zones: in de blauwe zones parkeer je gratis, maar dit mag alleen maar voor een korte tijd en je bent verplicht hier een parkeerschijf te gebruiken.
  • 10-centzones: hier mag je voor 10 cent een korte tijd parkeren. Deze zones kom je soms tegen bij winkelstraten, begraafplaatsen of zorgcomplexen.
  • Reguliere zones: hier variëren de tarieven per uur van € 1,40 in bijvoorbeeld Amsterdam Noord, tot de al eerder genoemde € 7,50 euro in de binnenstad.

Is gratis parkeren in Amsterdam nog mogelijk?

Het is haast onmogelijk om in Amsterdam gratis te parkeren. Als je héél goed zoekt, kun je bij toeval misschien nog ergens een straat of klein gebied vinden waar je niets hoeft te betalen.

Andere opties, goedkoper dan parkeren in de binnenstad, zijn bijvoorbeeld:

  • Een P+R Transferium;
  • Een parkeerplaats bij een metrostation buiten de ring;
  • Een goedkope parkeergarage.

Een dagje parkeren in Amsterdam

Stel je voor: je hebt een enerverende rit vanuit Den Haag achter de rug en je rijdt met je auto regelrecht de drukke binnenstad van Amsterdam binnen. Links word je ingehaald door een luid bellende tram en rechts schieten er nog even twee fietsers voor je langs.

Die ene parkeerplaats langs de gracht waar je net langsreed was toch te krap. Ook voel je er weinig voor te moeten fileparkeren zo vlak langs het water. De parkeergarage die je net passeerde is helaas vol.

Na een half uur rondrijden, heb je eindelijk een parkeerplaats gevonden. Bij de parkeerautomaat staat een rij en het is inmiddels 13.09 uur, terwijl je belangrijke afspraak om 13.00 uur was. Al lopende probeer je je aan te melden bij je parkeerapp. Was dit nou de Korte Marnixstraat, de Derde Marnixdwarsstraat of de Marnixkade?

Je fiets parkeren in Amsterdam

Als je dacht dat het moeilijk was je auto terug te vinden in Amsterdam…probeer dan eens de fiets!

Na je afspraak ga je weer op zoek naar je auto. Het was toch niet helemaal gelukt met die parkeerapp, dus helaas heb je een boete gekregen. De BMW naast je heeft waarschijnlijk zijn deur iets te enthousiast opengedaan bij het uitstappen, dus je auto heeft nu een deukje, dat er twee uur geleden nog niet zat. En achteraf was het toch het Eerste Marnixplantsoen waar je stond. Het was nog even flink zoeken naar je auto!

Uiteraard verwelkomen we je graag in Amsterdam, maar… misschien is het beter om de volgende keer niet met de auto te komen!

Staxi biedt de oplossing

Het is toch heerlijk om volledig ontspannen aan te komen bij je belangrijke afspraak in Amsterdam? In de taxi vanuit Den Haag heb je nog het nodige werk verricht en diverse telefoontjes afgehandeld. Nu word je voor de deur afgezet.

Geen stress in het verkeer, geen parkeerkosten en niet meer zoeken naar je auto. Een vriendelijke chauffeur van Staxi brengt je in een nette taxi veilig en snel op de plaats van bestemming. Boek nu online of via de Staxi App je taxirit in. Via WhatsApp is onze centrale 24 uur per dag bereikbaar.

Meer informatie over parkeren in Amsterdam vind je op de website van de gemeente.

Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster