Hoe herken je een taxi van Staxi? Loop je vaste prijs niet mis! | Staxi
Hoe herken je een taxi van Staxi? - daklicht

Hoe herken je een taxi van Staxi?

Zie je het voor je? De drukke taxistandplaats op Schiphol. Of de oneindige rij taxi’s na een concert, of bij een festival.

Hoe herken je nu jouw gereserveerde Staxi? Hoe zorg je dat je bij de juiste chauffeur instapt en je vaste prijs niet misloopt? Staxi helpt je hierbij, en na het lezen van dit artikel vind jij voortaan feilloos de door jou gereserveerde taxi!

Qua prijs maakt het heel wat uit of je al dan niet in de juiste taxi stapt. Onze tarieven schelen soms wel meer dan de helft vergeleken met de meterprijs! Benieuwd waar dat grote verschil vandaan komt? Lees dan even verder.

Opstapmarkt: de chauffeur rijdt ‘op de meter’

Taxi’s die je op straat aanhoudt of die op een standplaats staan (samen: de opstapmarkt), rijden altijd op de meter. Een metertarief is gebaseerd op een starttarief, een kilometertarief en een tarief per minuut. Als de chauffeur vanwege een wegomlegging om moet rijden of als je in een file staat, dan tikt de meter door en kan de prijs snel oplopen.

Hoe herken je een taxi van Staxi - opstapmarktAls je een taxi aanhoudt op straat, dan ben je een zogenaamde ‘opstapklant’.

Bestelmarkt: vooraf een taxi reserveren

Reserveer je vooraf bij Staxi, dan reis je voor een vaste, vooraf afgesproken prijs. Eén chauffeur krijgt van onze centrale jouw rit toegewezen en hij rijdt speciaal naar de ophaalplek om jou op te halen. En alleen bij deze taxi betaal je het vaste tarief waar je voor geboekt hebt.

Onze tarieven zijn een stuk voordeliger dan wanneer je de meterprijs moet betalen. Als je niet bij de toegewezen chauffeur instapt, dan rijdt de chauffeur bij wie je ‘opstapt’ op de meter. En dat kan een hoop schelen in de kosten voor je taxi. Dus: hoe herken je jouw Staxi?

Herken je taxi

Chauffeurs die in Amsterdam op de opstapmarkt willen werken, moeten aangesloten zijn bij een TTO (Toegelaten Taxi Organisatie). Deze taxi’s hebben een daklicht van de TTO, voorzien van de drie rode Andreaskruisen. Dit in tegenstelling tot de niet officiële taxi’s, die meestal een klein daklicht hebben, altijd zonder de drie rode kruisen.

Staxi is ook een Amsterdamse TTO. Sterker nog: wij waren de eerste! Onze daklichten hebben een opvallende lichtblauwe kleur, maar onze Staxi Ladies hebben een roze daklicht. Elk daklicht is voorzien van een daklichtnummer. Bij ons bestaat een daklichtnummer altijd uit drie cijfers.

Hoe herken je een Staxi - Staxi Lady daklicht

Herken je chauffeur

Er zijn ook Staxi-chauffeurs die alleen besteld vervoer rijden. Die vind je dus niet op de standplaatsen en zij hoeven dan ook geen daklicht te dragen. Hoe weet je nou of deze taxi de juiste is?

Simpel. Wanneer jij een Staxi reserveert, sturen wij de opdracht door naar de chauffeur. Hij weet dus precies waar je naar toe wil en kan dit ook aantonen. Als je twijfelt, kan je aan je chauffeur vragen of hij door ons aan jou is toegewezen. Dit kan hij laten zien in zijn taxi-app of in de boordcomputer van zijn taxi.

Wat je ook kan doen is, wanneer je chauffeur contact met je legt, vragen of hij zijn live locatie via WhatsApp met je kan delen. Wanneer jij dat ook doet, zie je dat de chauffeur zich naar jou toe beweegt, totdat je in de taxi zit!

Maak het jezelf makkelijk met de Staxi App

Met de Staxi App is het helemaal eenvoudig om te zien waar jouw taxi is en welk voertuig aan jou is toegewezen. Hier kan je live volgen of de taxi al bij je in de buurt is, je hebt informatie over het kenteken van het voertuig en kan direct met de chauffeur bellen. Gebruik je de Staxi App, dan herken je jouw taxi met je ogen dicht.

Algemene kenmerken van een taxi van Staxi

✅ Blauwe kentekenplaten, zoals bij elke taxi;
✅ Lichtblauwe of roze daklicht met de drie rode Andreaskruisen, witte letters ‘Staxi’ en het daklichtnummer in het zwart;
✅ De chauffeur kan aantonen dat hij aan jou is toegewezen;
✅ Uiteraard altijd een net, representatief voertuig en nette, vriendelijke chauffeur.

Herken je taxi nog makkelijker met de Staxi App!

Hoe herken je jouw taxi - Staxi App

Staxi: altijd een taxi voor een vast tarief

Boek van tevoren je taxirit en dan krijg je bij Staxi altijd vooraf een vast tarief. Je kunt makkelijk inboeken op de volgende manieren:

  • Online via het bestelformulier;
  • Via de Staxi App;
  • Stuur ons een bericht via WhatsApp;
  • Telefonisch.
Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster