Halloween in Amsterdam: wat te doen en hoe kom je er? | Staxi

Halloween in Amsterdam

31 oktober is de dag dat kinderen in Ierland, Engeland, Canada en de Verenigde Staten zich verkleden in afschrikwekkende kostuums. In het donker bellen ze aan bij huizen in de buurt, jagen de bewoners de stuipen op het lijf en verwachten daar een handvol snoep voor terug. Voor volwassenen worden tijdens Halloween veel verkleedfeesten georganiseerd.

De laatste jaren wint het feest in Nederland aan populariteit. In Amsterdam is er ook dit jaar weer genoeg te gruwen en te griezelen. Met je uitdossing op de fiets, dat is wel wat lastig. Daarom reserveer je natuurlijk een Staxi om je in stijl te laten vervoeren.

Halloween 2019: wat te doen in Amsterdam?

Er zijn talloze angstaanjagende evenementen in de stad. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van Halloween-activiteiten in Amsterdam:

  • Halloween Party in de Westergasfabriek: het thema is “A Japanese Horror Story” en dit feest vindt plaats op 26 oktober.
  • Halloween Glow Boat Party X Carnival Of The Dead Amsterdam: eerst een boottocht en daarna een feest in Panama, op 25 oktober.
  • The Amsterdam Dungeon staat de hele maand in het teken van Halloween. Op 26 en 31 oktober extra lange openingstijden!
  • Helloween Bal Masque in Paradiso met een live optreden van The HelloWeeners, op 31 oktober.
  • Voor de liefhebbers organiseren verschillende venues horrorfilmavonden. Zo kun je op 31 oktober in het Geelvinck Pianola Museum griezelen bij de bloedstollendste stomme films, met live geïmproviseerde pianomuziek verzorgd door filmconcertpianist Yvo Verschoor.

Ook Walibi organiseert dit jaar weer de bekende Walibi Fright Nights. Het park wordt bijna de hele maand oktober omgetoverd tot een soort real life horrorfilm, waar je onder andere vier verschillende spookhuizen kunt bezoeken. Nieuw dit jaar zijn de Spooky Days. Iets minder eng en bovendien overdag dus ideaal voor de jongere bezoeker.

Bezoek de website van iAmsterdam voor een overzicht van alle Halloween-happenings in Amsterdam!

Vervoer tijdens Halloween

Wat zou een geschikt voertuig zijn om je in te laten vervoeren als je je prachtig hebt uitgedost voor Halloween? Een koets? Een trein? Een vliegende bezemsteel?

Volledig uitgemonsterd in je Halloween-kostuum met een grote pompoen onder je arm in de tram gaan zitten is niet bijzonder praktisch. Laat je daarom comfortabel van deur-tot-deur door Staxi vervoeren, als je durft…

Staxi Halloween Taxichauffeur

Natuurlijk krijg je ook tijdens Halloween een geruststellende vaste prijs voor je vooraf gereserveerde Staxi.

De geschiedenis van Halloween

Halloween, ook genoemd Hallow-e’en of All Hallows’ Eve, is de Engelse naam voor Allerheiligenavond. Het feest vindt plaats op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen (1 november, het Keltisch Nieuwjaar of Samhain).

Halloween werd vooral door Britse en Ierse Kelten gevierd. In deze nacht keren de zielen van de doden terug naar het land der levenden, zo geloofde men. De geesten proberen bezit te nemen van een levend lichaam om het volgende jaar mee door te komen. Ze worden aangetrokken door voedsel dat mensen voor de deur neerleggen. Om de boze geesten af te weren, droegen de Kelten maskers.

In de Verenigde Staten maakte het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19e eeuw. Grote groepen Ieren en Schotten immigreerden in deze periode naar de VS. In deze tijd dook de uitgeholde pompoen met het typerende, enge gezicht op.

Wereldwijd is dit wellicht het bekendste symbool van Halloween geworden. Wist je dat deze pompoen jack-o’-lantern heet? Lees verder op deze pagina over de interessante legende achter deze naam of bekijk het filmpje hieronder over de geschiedenis van Halloween (in het engels).

Bestel een Staxi
Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

sterstersterster