Rijden taxi's tijdens de corona avondklok? Alle regels op een rijtje | Staxi
Rijden taxi's tijdens de corona avondklok?

Rijden taxi’s tijdens de corona avondklok?

Download de app voor noodgevallen »

Tijdens de avondklok moeten we allemaal binnenblijven. Alleen mensen met een geldige reden mogen tussen 21:00 uur en 04:30 uur naar buiten. Rijden taxi’s wel tijdens de corona avondklok? Wat de gevolgen zijn voor taxivervoer lees je in dit bericht.

Mogen taxichauffeurs rijden tijdens de avondklok?

“Mogen wij gewoon blijven rijden tijdens de avondklok?” vroeg een van onze chauffeurs op de dag van de persconferentie waarin Mark Rutte het voornemen tot het invoeren van de avondklok aankondigde. “Ik begin meestal rond 04:00 uur in de ochtend en heb dan vaak mensen die van en naar het ziekenhuis moeten in verband met een bevalling of spoedhulp”.

“Van de week hebben jullie mij naar het OLVG gebracht. Ik had een allergische reactie en jullie hebben gewoon mijn leven gered!”

Taxichauffeurs zijn gelukkig uitgezonderd van de verplichting om ’s avonds binnen te blijven. Zij mogen tijdens de avondklok dus wel naar buiten om hun werk te doen. Veel werk zal er natuurlijk niet zijn, maar voor sommige mensen of op sommige momenten zijn taxichauffeurs beslist onmisbaar. Daarom mogen taxi’s rijden tijdens de corona avondklok.

Taxi's rijden tijdens de corona avondklokTaxivervoer bij calamiteiten tijdens de avondklok

Bij dringende medische omstandigheden of calamiteiten heb je hoogstwaarschijnlijk vervoer naar het ziekenhuis of medisch centrum nodig. Als je zelf niet kan rijden, dan is taxivervoer absoluut essentieel.

“Van de week hebben jullie mij naar het OLVG gebracht. Ik had een allergische reactie en jullie hebben gewoon mijn leven gered”, mailde een passagier ons onlangs. Gelukkig was de taxichauffeur snel ter plaatse toen hij het hardst nodig was.

Bij ongelukken of calamiteiten mag je – begrijpelijk – wel met de taxi reizen als dat nodig is. En ook tijdens de avondklok bieden wij vaste prijzen voor iedere rit. Bestel je taxi via ons reserveringsformulier, bel of stuur een WhatsApp-bericht. We staan 24/7 klaar. Ook tijdens de avondklok.

Download de app voor noodgevallen »
Staxi App

Vaker een taxi nodig? Download de App en boek je rit!

Phones
stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster