Over Staxi: ons verhaal - Staxi, the fixed price taxi

Ons verhaal

Het verhaal van Staxi in een notendop: de eerste, de beste.
Staxi kreeg als eerste organisatie in Amsterdam een TTO-vergunning uitgereikt van toenmalig wethouder Eric Wiebes.

Staxi icoon taxi sterren

TTO staat voor Toegelaten Taxiorganisatie. Deze constructie werd in 2012 in het leven geroepen door de gemeente Amsterdam om Amsterdamse taxichauffeurs uit de anonimiteit te halen. Op 4 maart 2013 ontving Staxi de TTO-vergunning van de wethouder.

Over Staxi Amsterdam

Sinds die tijd is er veel gebeurd binnen ons bedrijf. Van ongeveer 180 chauffeurs zijn wij in vier jaar gegroeid naar een van de grootste TTO’s van Amsterdam met zo’n 600 aangesloten chauffeurs. Per maand rijden wij zo’n 60.000 reizigers van en naar Schiphol.

Daarnaast verzorgen Staxi-chauffeurs ook voor een deel het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in de regio Amsterdam. Mensen die zelf geen gebruik meer kunnen maken van het normale openbaar vervoer zijn vaak aangewezen op het AOV. Per maand rijden wij ongeveer 12.000 ritten voor het AOV. Daarmee zijn wij een belangrijke partner van de gemeente Amsterdam.

Staxi 2.0: fixed price, no surprise!

Binnen Staxi zijn wij altijd bezig met verbeteren en ontwikkelen. Hoe kunnen wij zowel de chauffeur als de klant nog beter van dienst zijn?

In dit kader ondergingen wij begin 2017 een grootschalige gedaanteverwisseling. Een nieuwe huisstijl, de lancering van de Staxi App en natuurlijk de introductie van vaste prijzen. Bij Staxi 2.0 is het fixed price, no surprise. Bestel via de website, App of telefonisch een taxi en je krijgt een vaste prijs voor je taxirit. Altijd. Geen subjectieve of indicatieve tarieven en geen verrassingen als je chauffeur het drukke verkeer omzeilt zodat je wèl op tijd op je bestemming aankomt. Safe, sure, simple and with a smile. Dat zijn de kernpijlers van Staxi!

Icoon chauffeur badgeOnze chauffeurs

Staxi-chauffeurs zijn eersteklas chauffeurs. Zij zijn zelfstandig ondernemers die onder de vlag van Staxi opereren en voldoen aan de eisen die Staxi stelt. Elke chauffeur volgt verplicht de interne opleiding die wordt gegeven aan onze Staxi Academy. Hier komen onderwerpen in voor zoals service en dienstverlening richting de klant, wat te doen bij calamiteiten en alles wat in de praktijk bij het taxivervoer komt kijken.

Daarnaast heeft meer dan 70% van de Staxi-chauffeurs een TX-certificering. Met dit prestigieuze keurmerk komen zij onder meer in aanmerking om taxivervoer aan te bieden vanaf de luchthaven Schiphol. Chauffeurs met een TX-certificaat hebben naast de interne Staxi-cursus ook een cursus levensreddend handelen gevolgd. Bij een Staxi-chauffeur ben je dus in goede handen.

Hoge kwaliteitseisen

Om de hoge kwaliteit die Staxi biedt te waarborgen, stellen wij bepaalde eisen aan onze chauffeurs:

» Een Staxi-chauffeur rijdt geen verouderd voertuig (in de regel niet ouder dan 8 jaar).
» Een Staxi-chauffeur is altijd traceerbaar. Zo kun je bij het boeken via de Staxi App precies zien waar de chauffeur is.
» Een Staxi-chauffeur is goed opgeleid. Chauffeurs volgen een jaarlijkse training bij onze Staxi Academy.

Door de hoge eisen die Staxi stelt, zijn wij al jaren een betrouwbare partner van de gemeente Amsterdam, de luchthaven Schiphol en andere opdrachtgevers. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd door het landelijke kwaliteitskeurmerk TX-keur voor centrales van Stichting TX-Keur. Lees meer over onze keurmerken en certificaten.

Aansluiten bij Staxi

Ben je zelf taxichauffeur en wil je bij Staxi aansluiten? Dat kan! Voor meer informatie ga je naar de pagina ‘Aansluiten bij Staxi‘.

Bestel een taxi!
zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Bij iedere reservering krijg je een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Super taxi met goede chauffeur, we betaalden geen cent meer dan afgesproken" -Harry

stersterstersterster

"Perfect op tijd voor onze vlucht!" -Penny

stersterstersterster

"Wat een topservice! Nog nooit zo comfortabel gezeten in een taxi" -Jack

stersterstersterster

"Fijn bedrijf dat een beetje met je meedenkt" -Tom

stersterstersterster

"Topservice die vaste prijzen. Weet eindelijk een x wat de taxi kostte voordat ik de rit daadwerkelijk ging maken" -Stacey

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©