Nieuwsbrief voor Staxi-chauffeurs - 04 april 2018
Staxi News Header

Nieuwsbrief chauffeurs 05-04-2018

In deze nieuwsbrief:

 • Piekdrukteregeling Leidseplein aangepast
 • Zero tolerance-beleid Leidseplein
 • Verhuizing standplaats Amstelstation

Piekdrukteregeling Leidseplein

De standplaats op het Leidseplein is alleen toegankelijk voor schone taxi’s. Omdat er nog niet genoeg schone taxi’s zijn om de piekdrukte op vrijdag- en zaterdagnacht op te vangen, geldt voor een aantal uren in de nacht een tijdelijke uitzondering. Op die momenten mogen alle taxi’s op de standplaats. Omdat er inmiddels meer schone taxi’s beschikbaar zijn, wordt de piekdrukteregeling verder beperkt. Vanaf 6 april geldt de tijdelijke uitzondering alleen nog op vrijdag- en zaterdagnacht van 03:00 – 05:00 uur.

Er wordt continu gekeken of de uitzonderingsregeling nog nodig is. De uitzonderingsregeling wordt aangepast als het aanbod en de piekdrukte daar aanleiding toe geven. Zodra er voldoende schone taxi’s zijn voor de taxivraag tijdens de piekdrukte, wordt de tijdelijke maatregel afgebouwd en uiteindelijk opgeheven.

Zero tolerance-beleid Leidseplein

Er is nog steeds sprake van veel verkeersoverlast (hinderen, stremmen) voor de taxistandplaats Leidseplein, ondanks de meldingen van de verkeersregelaars en de RvB’s die daar worden geschreven. De gemeente hanteert een zero tolerance-beleid: wie genoteerd wordt voor een overtreding kan rekenen op een sanctie.

De meest voorkomende overtredingen rondom de standplaats Leidseplein zijn:

 • Niet direct opvolgen van de aanwijzingen van de verkeersregelaar of toezichthouder;
 • Hinder omgeving standplaats:
  • Langzaam rijden op de Hobbemastraat;
  • Keren op de Stadhouderskade;
  • De standplaats op willen rijden terwijl er 3 man voor de slagboom staan.

Voor de slagboom van de taxistandplaats Leidseplein is plaats voor drie taxi’s. Het komt vaak voor dat daar drie taxi’s staan. Dat is op afstand echter niet goed zichtbaar, waardoor regelmatig een 4e taxi zich aandient. Dit hindert het verkeer op de Stadhouderskade, de verkeersregelaars moeten volgende taxi’s daarom doorzwaaien.

Als proef zullen verkeersregelaars nu pilonnen plaatsen zodra de wachtrij voor de slagboom vol is. De pilonnen maken duidelijk zichtbaar dat de wachtrij vol is en dat volgende taxi’s moeten doorrijden.

De pionnen blijven staan tot dat de drie wachtende taxi’s zijn doorgereden de buffer op (het kan dus zijn dat er één, twee of drie plekken vrij zijn in de wachtrij voor de slagboom). Dan worden door de verkeersregelaars de pionnen weggehaald en kunnen de volgende drie taxi’s aansluiten. De pionnen worden weer neergezet en volgende taxi’s kunnen niet meer aansluiten.

De regel wordt dus: zolang de ingang van de wachtrij voor de slagboom met pilonnen is afgezet, moet men doorrijden (ook al zijn er één of meerdere plekken vrij – geen discussie mogelijk).

Lees ook: “Regels voor taxichauffeurs voor taxistandplaats Leidseplein” op de website van de gemeente.

Verhuizing standplaats Amstelstation

Maandag 2 april is de nieuwe taxistandplaats (definitieve locatie) van het Amstelstation geopend, gelijktijdig met het nieuwe busstation. Daarmee vervallen de tijdelijke taxistandplaats aan de Van der Kunstraat en de oude taxistandplaats bij de noorduitgang van het station.

De taxistandplaats ligt midden op het busstation. Er zijn zes plekken, onder de grote nieuwe monumentale stationsluifel, met de voorzijde richting de stationsingang. Bijkomend voordeel is dat de taxistandplaats in de buurt van het nieuwe Meininger Hotel is (800 bedden), dat op 25 maart is open gegaan.

Het taxiplatform is voor taxi’s te bereiken via de Overzichtweg. Als de Julianalaan rond februari 2019 klaar is, sluit de Overzichtsweg aan op een vrije busbaan op de Julianalaan.

Op het busplatform is plek voor zes taxi’s. Er mag op het busplatform niet worden geparkeerd en gebufferd door taxi’s. Er moet achteraan worden aangesloten en worden doorgeschoven als een plek vooraan vrijkomt.
Op het busplatform geldt een verplichte rijrichting linksom draaiend. Dit voor een goede doorstroming en veiligheid.

De Kiss and Ride plekken voor het Amstelstation worden vanaf 2 april gerealiseerd op het Julianaplein, op de plek van het oude busstation. De plekken komen direct aan de openbare rijweg van het Julianaplein, iets ten noorden van de zebra naar de onderingang van het station.

zekerheid

Een vaste prijs vooraf

Bij iedere reservering krijg je een vaste prijs. Geen verrassingen achteraf.

zekerheid

Veilig van deur tot deur

De chauffeur rijdt veilig en kiest altijd de snelste route.

zekerheid

Nette chauffeur

Chauffeur zijn is een vak. Hij kent de weg en zorgt voor een prettige reis.

stersterstersterster

"Keurige chauffeur, nette auto, korte maar absoluut plezierige rit. Aanrader!" -Daniel

stersterstersterster

"De rit was boven verwachting. Keurig op tijd en een gezellige en prima chauffeur. Voor herhaling vatbaar!" -Helen

stersterstersterster

"Bijzonder aardige chauffeur en hij was er snel! Ik zal vaker gebruik maken van deze service." - Ella

stersterstersterster

"Mijn Italiaanse gasten waren tevreden over zowel de taxichauffeur, taxirit en de ophaallocatie. Alles was goed geregeld!" -Yanne

stersterstersterster

"Op tijd, niet duur, correcte chauffeurs. Uitstekend!" -Anco

stersterstersterster

"Vriendelijke man, vlotte, veilige rit." -Remco

stersterstersterster

"De chauffeur hielp me met mijn bagage en reed zorgvuldig maar toch snel. Bedankt!" -Anggarda

stersterstersterster

"Goede chauffeur die prettig rijdt. Binnen twee minuten was hij er al. Zeer goede service!!" -Aaron

stersterstersterster

"Netjes op tijd. Aardig bestuurder. Dank je wel!" -Sylvia

stersterstersterster

"Ik ben erg te spreken over de dienstverlening van Staxi. Rit van huis naar Schiphol en vice versa voor een mooi bedrag, vriendelijke chauffeurs, die wat mij betreft de niet al te beste naam van de Amsterdamse taxiwereld op weten te vijzelen" - David

stersterstersterster

"Nette en zeer vriendelijke chauffeur, netjes op tijd." -Bert

stersterstersterster

"Nette chauffeur, erg vriendelijk en leuk mee zitten praten. Ondanks dat onze vlucht vertraagd was, bleef hij netjes op ons wachten. Kortom, topservice weer van Staxi." -Bert

stersterstersterster

"Op tijd op de bestemming en de service was uitmuntend!" -Caroline

stersterstersterster

"Tevreden met de chauffeurs van Staxi. Ze zijn altijd op tijd en brengen mij vooral veilig naar de plaats van bestemming." -Maurice

stersterstersterster

"Zeer nette en aardige chauffeur. Keurig op tijd..fijne rit!" -Sonja

stersterstersterster

"Supertoffe gast, aanrader! Zou elke dag wel mee willen rijden." -Daniel

stersterstersterster

"Goeie service, goeie prijs, vriendelijke behulpzame chauffeur. Zal vaker gebruik van staxi maken." -Dhr. Jensen

stersterstersterster

"Eindelijk een taxibedrijf dat de verwachtingen waarmaakt. Super makkelijk m'n bejaarde moeder met oudejaarsavond over de vloer gehad dankzij jullie, zonder dat zij in haar portomonee hoeft te graaien. Dank!!" -Ferry

stersterstersterster

"5 minuten na de bestelling stond de taxi voor de deur. De auto was schoon en comfortabel. De chauffeur was vriendelijk. We waren veilig thuis aangekomen. Top service!"

Previous
Next
Staxi

Alle rechten zijn voorbehouden aan STAXI BV ©